Vårvinter och ett nytt syprojekt

Nu börjar vi äntligen få se solen på riktigt! Jag sitter med min kaffekopp och tittar ut genom köksfönstret, det känns så bra efter de mörkaste vintermånaderna att äntligen kommer vårvintern.  Det är dags att ta fram skotrarna och börja packa ryggsäckar och backar med grejer för uteliv! Först får vi se vad vi får för väder de kommande veckorna, i helgen har vi haft storm. Jag har aldrig hört att det blåst så mycket att det fått huset att skaka, men igår var det verkligen blåsigt. När det åskar kan det smälla så hårt att det slår mot huset och får det att skallra i rutorna, men igår var det blåsten som fick hela huset att knaka och skaka. Katten trodde nog allt att världen höll på att gå under och placerade sig mitt i sängen för middagsvilan för att vara på säkra sidan.
Jag hoppas iallafall att det har stormat färdigt och håller tummarna för lite finväder så vi kan börja vara ute! Det är bara ett par veckor kvar till sportlov här hos oss och då brukar vi åka ut på skoter under några dagar om vi är hemma allihopa.

Det här är bland de bästa utsikter man kan få.
Jag och gubben har åkt skoter sedan vi träffades, att åka runt på skoter det är grejer det! Våra barn har sovit många timmar i nila-pulkan genom åren, nedbäddade i sovsäckar och påpälsade som små michelin-gubbar.

Jag kommer oftast ihåg maten för det finns inget så gott som att laga mat och äta ute. Det har varit både rårakor och plättsmet i flaska. För att inte tala om hur många korvar vi måste ha stekt genom åren!


En bild från stugan förra vintern. Det var så otroligt mycket snö att vi var tvungna att skotta taket för att överhuvudtaget kunna öppna och stänga dörren ordentligt. I år tror jag inte det kommer att bli lika illa. Hittills har vi fått mindre snö än förra året som jag tror slog alla rekord.Förutom att jag tovar och gör en del andra hantverk så har jag även ett nytt projekt på gång. Jag är en sån där person som verkligen inte hänger med alla trender och min garderob består till största delen av secondhand och det gillar jag. Det innebär också att det där med stil handlar mer om vad som finns närmast och vad som är rent.
Jag har fortfarande yllestrumporna ovanpå gympabyxorna och jag lär nog aldrig sluta med det heller, det blir bara ännu bättre om man har foppa-tofflor till. Det funkar till klänning också!
Jag har länge tittat och tittat och drömt om linneklänningar och förklädesklänningar och diverse andra lager-på-lager och jag får alltid lite hjärtklappning för jag tycker ju att det är så fint!
Men priserna på linnekläder är också ruskigt fina och det ligger så långt från min budget man kan komma. Jag har påbörjat några försök att sy mina egna kläder, men det har alltid runnit ut i sanden. 
Jag har även försökt hitta något som skulle kunna passa på second hand, men förutom en klänning från Gudrun Sjödén så har jag inte hittat någonting.

Nu har jag blivit så inspirerad av en vän på instagram att börja ta itu med sy-själv-projektet att jag beställde ett mönster för en klänning av Dottie Angel. Om jag har mönstret kan jag ju inte backa ur, eller hur?

Jag bara älskar modellen på den här klänningen och jag älskar missmatchningen av mönster!
Mönstret heter Simplicity 1080A.
Jag har beställt tyg till två klänningar och en underkjol med spets så jag har verkligen utmanat mig själv här. Med några kompletteringar till de kläder jag redan har så blir det kanske inte gympabrallor och yllesockar så ofta.

Du kan besöka hennes hemsida genom länken nedan, det är också därifrån bilden kommer.
Dottie Angel 

Det är lite häpnadsväckande hur mycket billigare det faktiskt kan bli att sy egna klänningar som dessa. Jag har tittat på några linnetyger eller linneblandningar och priset på tyget motsvarar verkligen inte det pris man kan få betala för en färdig klänning. Jag har dessutom väldigt svårt att hitta kläder som passar, det är charmen med att vara kort och rundast på mitten. Om jag inte ger mig på alldeles för krångliga mönster utan håller mig till enkla modeller så kan jag fylla upp garderoben med sådana där fina och härliga klänningar som jag så länge velat ha. Några koftor och ett par stretchiga jeans från H&M så borde jag klara vardagsutstyrseln.
Jag kanske ändå får den där stilen jag drömt och längtande suckat över i flera år nu. Det finns hundratals bilder med tjusiga kläder på pinterest, så väldigt mycket att sucka och längta efter. Jag hittade ett par kjolar som jag tror att jag ska ge mig på att sy om jag lyckas med klänningarna. Enkla modeller och lite tidlöst, passar säkert till yllesockorna också.

Jag har beställt ett urval av bomullstyger på Ohlssons tyger och jag tycker de har ett riktigt bra sortiment just för att missmatcha mönster som Dottie Angel gör. De har dessutom bra priser. Bomullstygen kostar 99 kr/m. Tyget till en klänning för mig kostar ca 240 kr. Mönstret hittade jag på Fagert.se och de har även många andra fina mönster för bla linnekläder.


Nu är det bäst vi går ut och kollar vad som står kvar efter gårdagens stormande.
Hoppas att ni får en fantastisk söndag!
Ha det bäst tills vi hörs igen.
//S

Comments

Popular Posts